Ads

Sunday, December 30, 2012

Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod


Assalamualaikum, Hello!

Lama dah tak join GA, baru bukak blogger dashboard pagi ni ternampak plak entry dari Cik Fie tentant GA dari Wak Gelas ni. Join laaa. Orang nak bagi iPod Touch kot. Sape tak nak? AHAHA. Bolehlah jadi pengganti iPod Shuffle aku yang hilang entah kemana tu. :D

Kalo nak join silalah jangan malu jangan segan ke blog Wak Gelas kat SINI.

Apa-apa pun thanks Wak Gelas for this cool GA!


p/s- anda dijemput singgah ke blog Gajet Laju, GA didalam perangkaan. Harap-harap dalam kadar yang segera :D Hadiah menarik juga tengah dalam perangkaan.


Ciao!

Saturday, December 29, 2012

Segment: King Follow Back by Amercorner


Assalamualaikum, Hello!

Lama dah tak join segmen-segmen ni. Lama sangat! Si Amercorner ni dah kontek aku kat Twitter kat blog tanya awatt hang tak update blog?? LOL! Dalam bahasa Sarawak aaa, takde laa loghat utara.. :P

So Amercorner, ni aku join kau punya segmen ni, tanda aku nak aktif balik blog ni skit. Ahaha!

Seperti yang dikehendaki, aku dah follow suma sponsor kat blog kat twitter kat facebook, and ni dia screenshot jumlah follower aku pada 29 Disember 2012.


Taulah tak banyak mana pun. :P

Aku mengambil kesempatan ni nak promote my other blog, khas untuk penggemar-penggemar gajet, atau pun yang saja-saja nak tua berita dunia gajet, just a simple blog bernama Gajet Laju, jemput datang dan follow that blog as well okay? :D Korang kan cantik-cantik, hensem-hensem blaka XD.

Thanks Amercorner for this segment! Mana yang nak join segmen ni meh pegi kat SINI.

p/s - tips nak kumpul duit sikit-sikit, lama-lama jadi bukit: 'Menabung Online Style'.


Ciao!



Menabung Online Style


Assalamualaikum and Hello!

Phew, memang jaranglah nak update blog ni. So tengah ada idea ni, baik tulis sesuatu. Tengok tajuk tu, 'Menabung Online Style'. Macam mana tu?

Mesti ramai yang dah biasa cari duit online ni dengan Nuffnang, takpun kumpul klik ngan promote link-link dari Churp Churp, Says dan GushAd. Kalau connection kita ramai and tak paksa-paksa orang klik, Alhamdulillah rezeki, tapi ada gak orang macam aku ni, promote link banyak mana pun orang tak klik-klik jugak. Ahahaha. So, alternativenya? Paid-To-Click!

Paid-To-Click

Paid-To-Click (PTC) atau kalau diterjemahkan ke bahasa Melayunya, Dibayar-Untuk-Klik, bermaksud korang dibayar untuk klik iklan-iklan yang disediakan. Ada banyak website-website PTC yang ada diluar sana, akan aku listkan kat bawah ni nanti. Ye, ini betul, korang tak perlu nak bayar apa-apa pun nak jadi member. Hampir macam Churp Churp and the gang la, cuma reverse action, korang plak yang klik, tak perlu tunggu orang dah. Walau bagaimanapun, PTC ni tak banyak hasilnya sekaligus, korang akan dapat paling banyak pun sehari sepuluh sen. Sebab tu aku cakap Menabung Online Style, dan bukan cari side income.

Aku pun baru gak jumpa PTC ni, baru seminggu! Tapi sebab ada banyak PTC website available, so aku buat lah banyak-banyak kat website PTC yang aku rasa reliable. Mari sama-sama tengok kat bawah ni, link untuk daftar aku dah bagi sekali. Boleh klik banner gak untuk mendaftar.

1) Clixsense



Clixsense ni antara laman sesawang PTC yang paling lama ada kat internet, sejak tahun 2007 lagi. Website ni dah bagi pulangan lebih 3 juta USD and counting ke pengguna setakat ni. Untuk pengguna seperti aku yang just nak menabung sikit-sikit ni, akaun free pun boleh, tapi korang ade gak option nak upgrade ke Premium akaun (berbayar of course) and dapat keistimewaan labih, but tak wajib. Aku prefer free je. Mungkin kalo dah kumpul ratus-ratus dollar tu baru nak fikir upgrade. Hew3. Untuk standard akaun ni, aku dapat dalam USD 0.04 sehari. But like I said before, PTC ni memang slow, tapi tujuan aku nak menabung jek, so that's fine with me. Bak kata pepatah Melayu, sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan? Meh daftar kat SINI. Dah daftar tu, korang pergi 'View Ads' and klik je advertisement yang disediakan. Tak sampai sepuluh minit pun!

2) Sambux

Every Click makes Every Bux!

Sambux ni laman PTC feveret aku sebab payout dia boleh tahan banyak. By banyak I mean dekat USD 0.10 sehari ahaha. Yelah kalo korang tak kisah dapat seposen laaa. Again, menabung online kot, tak salah pun. Modus operandi dia sama, korang cuma perlu klik advertisement, and tengok for a while sebab dia ada had masa, biasa kurang dari 30 saat. Untuk iklan bernilai 1 sen, biasa had masa tengok iklan 30 saat, untuk iklan berharga USD 0.001 sen, biasa 5 ke 10 saat macam tu. Jom daftar kat SINI.

3) Neobux



Neobux plak terkenal dengan iklan yang banyak. Sehari dia bagi banyak iklan untuk korang tekan. Setiap iklan yang ditekan, korang akan dapat extra advertisement untuk ditekan yang boleh bagi korang hadiah in terms of NeoPoints or tambah duit tabung hasil klik korang. Cool huh. Walaupun banyak iklan, iklan kat Neobux semuanya bernilai USD 0.001 sen. So lambat lah skit. Aku join Neobux ni paling awal berbanding PTC yang lain, memang slow. Tapi sebab dia bagi free click tu boleh laa harap sikit. Jom daftar kat SINI.

4) Motorclixx

MotoClixx Banner 1

Motorclixx punya interface hampir sama ngan Sambux, tapi payout dia pun tak se'hebat' payout Sambux, tapi still lagi okay dari Neobux. Iklan dia tak berapa banyak, tapi sentiasa ada iklan bernilai 1 sen. Jom daftar kat SINI.

5) Clickadoo

STATIC Banner

Clickadoo ni second masyuk after Sambux. Iklan dia boleh tahan banyak, payout dia pun banyak. Kalau nak kumpul earning, boleh lah kata cepat. Kalau nak start berjinak-jinak ngan PTC ni, boleh try Sambux ngan Clickadoo dulu. Jom daftar kat SINI.


Ada banyak lagi laman PTC kat internet tu. Apa yang korang perlu tau ialah, PTC ni kalau korang nak dapat duit free-free tak perlu bayar apa-apa, memang tempat paling best nak menabung. Tapi kalau korang nak cari income melalui PTC pun boleh, korang boleh refer kawan-kawan and dapat a few percentage lah dari diorang. Or korang boleh upgrade ke Premium dimana korang akan dapat access to more iklan which means, lagi banyak income lah. And kalau kat Premium level, setiap referral korang tu jadi lebih bernilai. Macam tulah. Aku dah join kelima-lima PTC kat atas ni, tapi semua standard account lah. Tak berbayar apa-apa. Aku just nak menabung online style jek.  Oh, korang pun boleh iklankan website korang kat mana-mana laman PTC dengan kadar yang berpatutan!


Monday, December 17, 2012

Gajet Laju

Hello geng,

klik gambar untuk ke blog Gajet Laju

Lama tak post sini, so hari ni buat pos khas nak jemput korang datang and follow my new blog Gajet Laju. Blog ni aku buat khas untuk share info pasal gadgets and stuff macam smartphone, tablets, game consoles, PC, and stuff yang sewaktu dengannya :)

Jom sesama pegi ke Gajet Laju and tunggu lebih banyak info tentang gajet-gajet latest akan muncul!

p/s- buat sekarang ni blog ni nampak agak simple, tengah busy sikit. Akan diupgrade pada masa akan datang harapnya!

p/s (2) - blog ni ditulis dalam bahasa Melayu standard sikit, sebab nak prektis balik tulis artikel dalam bahasa Melayu :P

Saturday, June 23, 2012

Live Green, Save The Turtles, And Pledge Now!


Assalamualaikum, Hello!

Ini peluang untuk korang do some good for the animals! Kita sedia maklum yang penyu merupakan salah satu haiwan yang diancam kepupusan. Kalau korang nak tau, penyu memang bertelur banyak, tetapi dalam banyak anak-anak yang menetas tu, hanya dalam satu hingga dua yang berjaya hidup sehingga dewasa. Tau sebab apa? Anak-anak penyu tu senang menjadi mangsa kepada haiwan laut yang lagi besar. Dan tau tak, kadang-kadang, anak-anak penyu ni tak sempat pun nak menetas! Sebab ada manusia yang mengambil telur penyu ni untuk dijual dan dimakan.

Tak dinafikan, memang ada orang yang suka makan telur penyu, macam exotic cuisine sebab bukan selalu dapat. So sekarang mari kita sama-sama inform kat semua, elakkan dari membeli dan memakan telur penyu! Bagilah anak penyu tu peluang untuk melihat suasana kehidupan. Penyu bertelur banyak sebab penyu tak menjaga anaknya. Anak penyu memang kena survive dengan sendiri dari kecik lagi, dan memang akan banyak yang tak akan sempat dewasa, memang kitaran hidup diorang macam tu. Tapi jangan pulak kita manusia mengurangkan peluang anak-anak penyu ni menjadi dewasa dan kembali bertelur dengan mengambil telur penyu.


So jom semua, kita berikrar sesama untuk selamatkan penyu dari kepupusan! Semoga orang lain akan ikut apa yang kita buat, kita buat kerja baik ni. :) Klik je banner-banner kat atas tu untuk pledge atau pun kat SINI! Jom! Spread the words!

Untuk blogger, boleh join contest dari WWF Malaysia ni kat SINI. Senang jek, korang perlu ajak ramai kawan korang pledge 'Live Green' ni! Top 2 referer akan menang trip ke Setiu Wetlands untuk dua orang pada 13 hingga 15 Julai ni! Maybe boleh jumpa penyu secara live! ;P

Ciao!



Kemarau!


Assalamualaikum, Hello!

Dah beberapa hari tak post apa-apa, ni aku nak post pasal kejadian alam semula jadi yang tengah melanda kat tempat aku, maybe kat seluruh Sarawak (aku pun tak sure), pasal kemarau. Sejak beberapa minggu ni, aku dah lama hujan tak turun. Ada beberapa kali gak hari tiba-tiba gelap, sejuk, merasa nak hujan kan, tup tup hujan sepuluh minit jek, lepas tu panas balik. Aisemen... Kat bandar pun orang cakap dah mula jerebu. 

Rasa macam nak mandi setiap jam jek sebab panas nih. Kat kampung ni, belom kat bandar. Kat bandar takpe lah kot mana yang kerja office tu syukur ada aircond, kalo yang dok kerja sapu sampah, jual-jual tepi jalan tuh, mak aih...sabar je lah..

Okay malas nak merapu panjang... Kalau cuaca panas macam ni, kalau yang dah ada anak tu, jangan lah biar diorang main dalam panas membahang ni, nanti demam susah pulak.. Yand dah beso panjang ni pun, jangan nak melepak dalam panas gak..ahaha...okeh lah, enjoy weekend korang! 

p/s- panas-panas camni mana yang dekat ngan iCity Shah Alam tu boleh berkunjung kat sana, ada Snow World, Ice World pebende nama dia tuh, sejuk sikit :P

Ciao!


Tuesday, June 19, 2012

Pencabar Terbaru iPad: Microsoft Surface!


Assalamualaikum, Hello!

*Sebelum tu, aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang dah join Segmen Follow Weekend hari tu. Sambutan yang memberangsangkan (bagi aku :P). Korang memang ohsem!*

Okeh, nampaknya pencabar terbaru iPad tak lama lagi akan dikeluarkan! Microsoft senyap-senyap buat pengumuman tentang tablet Microsoft Surface ni. Menjanjikan kehebatan Windows 8, peranti terbaru ni akan dikeluarkan dalam dua versi, versi biasa dan versi 'Pro' seperti produk-produk Microsoft yang lain, ada yang basic, ada pro, kan... 

 Ini spesifikasi kedua-dua versi Microsoft Surface ni, Windows RT untuk yang biasa punya, dan Windows 8 Pro, well, of course Pro version;

Klik untuk lebih jelas

Lagi perbezaan antara dua versi ni, Windows RT dikuasakan oleh ARM processor, Windows 8 Pro pulak dikuasakan oleh processor terbaru dari Intel yang menjanjikan ke'superb'an, Ivy Bridge Core i5 x86 processor. Setaraf ultrabooks korang tuh! Padahal tablet jek. Yeah, Microsoft tak nak ambil mudah ngan keluaran mereka ni. Memang diorang nak bersaing habis-habisan nak menandingi populariti iPad.

Jom tengok gambar ohsem ni plak!







Mesti korang perasan apsal ade keyboard tu kan? Haaa tu bukan setakat keyboard, ia juga cover untuk Microsoft Surface ni. Ye, macam iPad cover jugak, cuma yang ni dwi-fungsi. Microsoft tak main-main tau ngan produk baru diorang ni! And stand kat belakang tu, yes, memang built in. So tak payah nak beli luar lagi dah. Kalau rasa nak guna tablet ni macam laptop, bukak cover dia tauk atas meja, pastu bukak stand kat belakang dia tuh dan puff! jadilah Koko Krunch ala-ala laptop gitu.

Persoalannya, mampukah Microsoft Surface menandingi populariti iPad? Dah banyak pesaing iPad sebelum ni yang dikata mampu menandingi iPad, tapi tak dapat pun. Tapi kalau ada pun yang boleh menandingi iPad, aku rasa, Microsoft Surface boleh! :P Nak tau lebih lanjut pergi laman web rasmi Microsoft Surface ni.

Ciao!




Monday, June 18, 2012

Terbaru Dari J.K Rowling, Wonderbook: Book Of Spells


Assalamualaikum, Hello!

Wow! Like, seriously, WHOAAAA! Aku excited! Okay, meh nak cerita pasal apa kebenda itu Wonderbook. Wonderbook adalah keluaran terbaru dari Sony untuk PlayStation 3. Yeah, ia berbentuk buku, ada beberapa pages, dan dalam setiap muaksurat ada 'markers' atau tanda-tanda yang lebih kurang macam kod QR. Untuk experience Wonderbook ni, korang kena ada PlayStation 3, pastu PlayStation Eye Camera. And tambahan: PlayStation Move. 

Apa yang best?

Firstly, Wonderbook ni di'reveal' oleh Sony pada E3 2012 baru-baru ni. And title pertama game untuk Wonderbook ni, tak lain tak bukan seperti yang aku dah tulis kat tajuk tu, Book of Spells, hasil kolaborasi dengan tak lain tak bukan JK Rowling! Kalau korang baca Harry Potter, korang tau buku Book of Spells tu boleh dapat kat mana, dan siapa penulisnya... Kejap lagi korang boleh tengok video dia camne, dan betapa exciting rupanya! Walopun target dia macam lebih kepada kanak-kanak, tapi aku rasa macam, ape salahnye munca ye tak? :P Okeh, sapa nak donate PlayStation 3 kat aku boleh kontek aku sekarang. LULZ.

Dalam permainan Book of Spells, korang akan experience dunia magic Harry Potter, tapi tak akan ada Harry Potter dalam tu. Korang akan jumpa new information tentang dunia magik hasil imaginasi J.K. Rowling ni. Menurut J.K Rowling, 'Wonderbook: Book of Spells is the closest a Muggle can come to a real spellbook. I've loved working with Sony's creative team to bring my spells, and some of the history behind them, to life. This is an extraordinar device that offers a reading experience like no other.'

So nanti dalam game ni, Wonderbook tu akan jadi buku 'Book of Spells' and PlayStation Move korang akan jadi magic wand macam dalam cerita Harry Potter tu. Tak ke comel camtu? :P

Jom tengok trailer game Book of Spells ni dulu;




Menarik? Tertarik? Kau memang da bomb Haaa....menarik kan?

Ini pulak semasa announcement E3 hari tu. Video ni panjang sikit, tapi korang boleh tengok lebih banyak klip orang tengah main game ni! 




Amazing kan!

Aku memang kagum ngan J.K. Rowling, cerita dia ni memang kisah rag to riches lah. Dari hidup susah jadi antara orang terkaya, fuh! Dengan Harry Potter buku, movies and games, lepas tu laman web Pottermore, lepas tu game yang ini, dan yang paling ditunggu-tunggu, buku terbaru dari beliau keluar September nanti, The Casual Vacancy. Semakin kaya-raya lah dia!

Meh tolong aku jadi kaya, lulz!


Ciao!

p/s-sebagai peminat tegar Harry Potter, of course lah aku excited! :P



Kopi Yang Memeningkan


Assalamualaikum, Hello!

Everyone loves coffee. Who doesn't? Rasulullah pun minum kopi. Kat Malaysia ni semua tempat ada warung kopi. Jarang orang panggil warung teh ke, warung teh susu, ke warung sky juice... Warung kopi, kedai kopi. Femes gitu! Macam satu francais besar pulak. AHAHA.

Aku bukanlah penggemar kopi tegar, aku prefer teh... Tapi kekadang aku ni suka nak berlagak jadi orang kaya yang minum kopi-kopi Starbucks, Coffee Beans mahupun Dome. Yelah, nak merasa kopi mahal. Ada beza ke tak ngan kopi seringgit biasa tuh. Biasanya aku singgah kedai-kedai camtu kalo tengah tunggu flight kat airport. Hihi. 

Orang kita biasa order kopi, kopi o, kopi ais, nesface dan sebagainya. Katalah korang tiba-tiba pergi luar negara, pergi Amerika misalnya, pastu nak minum kopi, tahan-tahanlaa nak sebut kopi o kat diorang kan? AHAHA. Paling takpun pergi Dome, Starbuck pastu confuse plak pebende cappuccino, ape plak binatang mocha tu? So ini guide yang boleh tolong korang!

Espresso - Pure black, super duper kaw punya kopi. Pahit nak mampus, hitam sepekat malam. Biasa serve dalam gelas sekecik mungkin, Espresso ni base of all coffee. Espresso diperbuat dengan cara menyalurkan stim bertekanan tinggi melalu biji kopi panggang yang telah dikisar dengan halus. Hasilnya cecair pekat hitam bernama Espresso.

Espresso Macchiato - campuran 1 1/2 bahagian  buih susu dan 1 bahagian Espresso

Espresso con Panna - campuran 1 1/2 bahagian krim putar dan 1 bahagian Espresso

Caffe Latte - 1 1/2 bahagian Espresso, 2 bahagian susu panas, dan 1 bahagian buih susu

Flat White - 1 1/2 bahagian espresso dan 2 bahagian susu panas

Cafe Breve - 1 1/2 bahagian Espresso, 2 bahagian half-and-half (a.k.a 1 bahagian krim dan 1 bahagian susu) dan 1 bahagian buih susu

Cappucino - 1 1/2 bahagian Espresso, 1 1/2 setengah bahagian susu panas, dan 1 1/2 bahagian susu 

Caffe Mocha - 1 1/2 bahagian Espresso, 1 bahagian sirap coklat, 1 1/2 bahagian  sus panas dan 1 bahagian krim putar

Americano - 1 1/2 bahagian Espresso dan selebihnya air (kopi ala Malaysia punya ni! :P)

Dah tau dah kan sekarang beza kopi pelbagai nama ni? AHAHA. Memang memeningkan!

Sebelum korang pening;




p/s - Aku minum nescafe jek. Time sekolah dulu Indocafe. :P

Ciao!

(sumber: Lokesh Dhakar)


Sunday, June 17, 2012

Betul Ke Astro Kena Hack? Free Surfing Semua Channel

Assalamualaikum, Hello!

Nak tanya semua, betul ke Astro kena hack? Aku first tengok tweet kenalan di Twitter tadi yang kata Astro kena hack semua channel bukak free sekarang. Berlari aku ke TV nak cek (semangat!) tengok-tengok betul, bukak jek semua. Pastu aku pergi plak website Astro nak tengok announcement, kot-kot diorang buat macam dulu tu kan, sempena menang awards lalu preview semua channel for free seminggu. Tapi check-check, takde gak. Mungkin betul kena hack tak? Hihi.

Jadi siapa-siapa ada maklumat tu, cerita-cerita lah sikit eh? :) *Apa-apa pun, adik aku tengah enjoy tengok kartun sekarang nih. Huh! Aku nak tengok movie*

Ciao!


Saturday, June 16, 2012

Segment : Team Follow Back By AmerCorner


Assalamualaikum, Hello!

Well hari ni memang sibuk. Petang tadi sampai rumah lepak-lepak jap. Penat sangat. Bukak blog tadi tengok Miss Mieza ada tag join segmen Amer Corner ni. Aisemen, memang aku terlupa betul nak join segmen ni. Ade je aku tengok kat blog Amer ni, ingat nak join tangguh punya tangguh terlupa. Thanks ya Mieza ingatkan! :P

Amer nak tau berapa jumlah follower saya sekarang. Okeh. Ada 179 followers setakat artikel (pergh!) ini ditulis. Nak tag, jap, nak tag Korn, Nawza89, Noor Shawal, ngan Supermiza! Aku kena kasi tau diorang ni.

Okay, tu je, Nak join? Korang on #teamfollowback tak? Tak tapi nak jugak? Klik banner atas tuh sekarang jugak! Segmen ni tamat 30 Jun nanti. Lama lagi. Jom join! Jom tambah follower!

Pastu dah join segmen ni? Jom join segmen aku plak, klik banner kat bawah ni. :D Segmen aku plak tamat esok pukul 11.59 malam. So join reramai cepat-cepat!



Ciao!


Segmen: Pencarian Blogger Bawah 1000 By Cik Hawa


Assalamualaikum, Hello!

Mood hujung minggu ni mood nak cari follower jek. Yelah orang biasa sibuk weekdays, aku sibuk weekend. Jadi dengan bersegmen ni, at least aku boleh jadi 'aktif dalamn pasif'. Hihihi. Ntah paham ke tak korang ngan kemerapuan aku ni. :P Apa-apapun, aku dijemput untuk join dua segmen, salah satunya segmen ni dari Cik Hawa. Kelip-kelip gitu banner dia. Aku blom tau lagi nak buat macam tu. Tapi takpe, nanti aku tau, siaplah korang ngan flashy banner untuk segmen aku next time! LOL!

Tanpa berlengah lagi, meh tengok dulu syarat mudah giler nak join segmen ni!

1) Follow Blog Cik Hawa (checked!)
2) Copy Banner tu Letak kat Entry korang.. (checked!)
3) Tag kawan-kawan korang kalau korang nak tag ( Tak penting pon ) (checked!)
4) Letak LINK ENTRY korang kat kotak komen, ingt ! bukan link BLOG tau ! (checked!)
5) Tarikh tutup :: 16 JULAI 2012.. Tamat Jam 11:59pm (jyeahh sempat lagi!)

Sempat lagi! Nak join, meh join reramai! Serbu blog Cik Hawa ni :) Klik banner kat atas kalo nak join!
Alang-alang korang join segmen Cik Hawa, jom join segmen aku sekali! Sama mudah jek nak join. Klik banner kat bawah ni yek!


Jom follow-mollow weekend ni!

Ciao!

Friday, June 15, 2012

Peserta Segmen Follow Weekend Bersama AjamOppical


Assalamualaikum, Hello!

Ini senarai rakan blogger yang dah join segmen ni, so, sama-sama kita blogwalk diorang ni yek, sama-sama follow! :)

10. http://www.amercorner.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

11. http://www.mohdnaser.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
12. http://akusijebat.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
13. http://iylarahim.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
14.http://hazmantheactuarialstudent.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
15. http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
16. http://anzulnashome.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
17. http://lovestory313.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
18. http://husnazulkepli.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
19. http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
20. http://roseskalerful.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

21. http://alittlething-calledlove.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
22. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
23. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
24. http://izzatijer.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
25. http://sukahatimimey.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
26. http://aindanialolipop.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
27. http://the-pariparikecik.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
28. http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
29. http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2012/06/httpajamoppicalblogspotcom201206segmen.html
30. http://iniceritasepihidupku.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

31. http://fashaamira.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
32. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
33. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
34. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
35. http://diarygamalsdaughter.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
36. http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
37. http://umikasum.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
38. http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
39. http://supermiza.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
40. http://nawza89.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

41. http://baizuratuha.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
42. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
43. http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
44. http://myzamichiko.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
45. http://f-elldowntherabbithole.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
46. http://pape-jer.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
47. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
48. http://zieyaweasley-wwwzieyaslifecom.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
49. http://skampung.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
50. http://skampung.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

51. http://hanifidrus.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
52. http://babaharin.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
53. http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
54. http://syuk6692.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
55. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

Jom sesama tambah kenalan blogger! Blom join segmen ni? Join kat SINI!

Ciao!


Segmen: Follow Weekend Bersama AjamOppical! [CLOSED]


Assalamualaikum, Hello!

Lama tak buat segmen, rasanya lama gak tak blogwalk blog-blog baru selain yang dah follow. So dah tiba masanya nak tambah lagi rakan blogger aku nih. :)

Simple segmen je ni, alang-alang dah dekat hujung minggu kan. Jom join segmen ni, mudah jek!

Syarat mudah:

1) Buat post bertajuk, "Segmen: Follow Weekend Bersama AjamOppical"
2) Save banner kat atas tu, pastu tampal dalam post ni, kemudian linkkan ke entri ini.
3) Digalakkan tag orang, tak wajib, tapi kalau tag tu kasitau le empunya blog ye. :)
4) Dah siap entri, pastekan link entri korang kat ruang komen kat bawah.
5) Segmen tamat pada hari Ahad, 11.59 PM. 

Aku akan update dalam post Peserta Segmen Follow Weekend Bersama AjamOppical setelah ada lebih 10 orang peserta. So ajak reramai geng join yek!

Jom join reramai! Pastu follow reramai! Bila lagi masa nak blogwalk kan kalau bukan weekend ni? ;P

Ciao!


Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads