Ads

Saturday, March 31, 2012

Fan Page Celebration Giveaway!



Assalamualaikum, Hello!

Hey guys! Like what you see up there? This is one very interesting giveaway! Perfume kot sapa tanak kan?? Tengok atas tu macam-macam ada, DKNY, CK, Mont Blanc, perrrhhh...nak sebijik!!

So macam mana nak dapat, sila pergi ke blog sedara Eqbal Zack ni!

General rules:

2. Buat post pasal giveaway ni, include jugak link post NI pastu tinggalkan link post korang ni kat ruang comment kat post sedara Eqbal tadi tu.
3.Contest habis 7 April, so banyak lagi masa ni! Jom join!
4. Pemenang akan dipilih melalui Random.org dan akan diannounce pada 9 April.

Apa lagi, join la!

Ni bukti aku dah like page Eqbal Zack :B


*Hihi*Semangat!


Ciao!


Coming Soon....


COMING SOON........

An Art A Day #005

'Strut' by Joe Bradley, Oil on canvas, 9' 2" x 10' 10"


(sumber: http://www.moma.org)

Ciao!


Friday, March 30, 2012

Ajamoppical's 1st Giveaway: The Last Song [CLOSED!]



Assalamualaikum, Hello!

Aku tengok kat mini-library (rak buku je pun -__-") tadi ternampak plak buku 'The Last Song' ni. Aku ada dua copy buku sebab dulu tercicir so aku beli baru, tak lama lepas tu jumpa balik copy yang first, so tak tau nak buat apa ngan second copy ni. So aku pun ingat nak buat satu Giveaway untuk korang...eh, untuk salah sorang daripada korang :P (masih baru lagi tau!)

Syaratnya mudah aje;

1) Buat post bertajuk 'Ajamoppical's 1st Giveaway: The Last Song';
2) Copy banner atas tu, masukkan dalam post korang;
3) Pastu tag at least tiga orang Rakan Blogger lain dalam post;
4) Follow blog aku ni :P
5) Dah siap semua, letakkan link entri korang dalam ruang komen kat bawah, setel!

Seperti kat banner, segmen ni berlangsung dari 30 Mac sampai 2 April, so ada banyak masa lagi! 2 April tu pulak sampai pukul 6.00 petang, winner akan dipilih secara adil dan saksama, so, apa-apa yang korang tulis dalam post tersebut aku akan baca, serius ni! :D so, IMPRESS ME!! Korang kan blogger ahaha! Winner akan di announce pada pukul 8.00 malam, 3 April 2012.

So apa lagi, joinlaa!


[UPDATE: Giveaway dah tamat pukul 6 petang, 2 April 2012, tadi :) Thanks kepada yang join!!! :D]

Ciao!


Blog Review By Dilla Delaila


Assalamualaikum, Hello!

Kali ni nak join satu lagi segmen rebiu blog, kali ni dari cik Dilla Delaila pulak :D. Okeh, cik Dilla dia nak sebab kenapa nak join segmen ni. Well of course satu, nak support segala segmen yang ada dalam blogosphere Malaysia ni, kalau jumpa je, mesti join. Walopun tak kenal sapa-sapa, tapi aku rasa atas nama 'rakan blogger' kita saling sapot lah antara satu sama lain kan? :P 

Nombo dua, nak gak tau pendapat orang luar ape gaya blog aku ni. Apa taste reader sebenarnya kan? Apa yang buat seseorang tu tertarik kat blog aku ni. Bukan cik Dilla je yang boleh buat review (kalo terpilihlah!) sebenanya, tapi sapa-sapa yang nak buat aku persilakan. Mana yang baik insyaAllah kekalkanlah baik, mana yang lemah aku cuba perbaiki.

Nombo tiga, nak traffic, nak readers, followers pun nak jugak, cuma pada aku yang penting readers ada, follow tak follow tu nombo 14 (bak kata lecturer aku dulu), yang penting ada audience datang baca blog aku tiap-tiap hari. Jadi kalo dipilih untuk direbiu oleh cik Dilla, Alhamdulillah lah, kot-kot ada rezeki dia bawak sekali :P

Dah, panjang pulak -___- penak cik Dilla nak baca nanti, orang yang join pulak ntah ntah terlebih ramai pulak kikiki!


Ciao!


An Art A Day #004

'My People and the Great Divide' by Oyoroko Ochuko, Acrylic on Canvas

(sumber: http://gg.tigweb.org)

Ciao!


Athira Husna Nak Tukar Bloglist & Feed Blog Untuk April!



Assalamualaikum, Hello!

Ni pulak join segmen cik Athira Husna, harap-harap dapat masok bloglist dia :D Syaratnye? Buat post 'Athira Husna Nak Tukar Bloglist & Feed Blog Untuk April!', pasang header macam kat atas ni kat dalam post, and undi dia dalam kontest AmBank Dreamer to Winner eContest and printscreen bukti korang vote dia macam kat bawah ni!


Dah setel!


Ciao!



Global March To Jerusalem


Assalamualaikum, Hello!

Mungkin ada lagi yang tak berapa tau tentang Global March To Jerusalem (GM2J), GM2J ni adalah salah satu 'international movement' yang ditubuhkan untuk mengecam tindakan kerajaan Zionis Israel yang telah banyak membelakangi undang-undang antaranbangsa dengan mencerobohi tanah negara Palestin. GM2J juga bertujuan untuk menyatukan penyokong-penyokong Palestin di seluruh dunia tanpa mengira bangsa dan agama yang mahukan keadilan terhadap negara tersebut.

GM2J diadakan pada 30 Mac sempena 'Palestine Land Day' yang disambut oleh rakyat Palestin setiap tahun pada tarikh yang sama. Ia bersempena dengan peristiwa kebangkitan rakyat Palestin pada tahun 1976 selepas kerajaan zionis Israel merampas dan menduduki secara haram tanah rakyat Palestin pada tahun 1948. Aku rasa what happens next, semua tahu kan?

Ini adalah satu inisiatif yang sangat bagus. GM2J ini memang satu movement yang sangat global, pada tarikh 30 Mac ni, GM2J berlangsung di banyak kawasan termasuk America, UK, India, Indonesia, Malaysia, Mesir, Morocco, Itali, Jerman, dan banyak lagi negara yang join sekali. Lepas ni kalau orang tak sedar jugak ngan apa yang berlaku di Palestin, itu bukan lagi 'tak sedar' tapi memang dah tahap 'ignoring' ketidak adilan yang berlaku.

So untuk yang ada di Malaysia, yang duduk sekitar KL and Selangor, apa kata korang hadir petang ni start pukul 5.30 petang sampai 11.30 malam di Stadium Melawati Shah Alam, ada banyak aktiviti diadakan, speakers yang hadir juga menarik seperti Tun Dr. Mahathir dan Dr. Ismail Haniyeh, Perdana Menteri Palestin sendiri turut hadir, performance turut ada, ada dalam poster kat bawah ni, so tengok-tengok lah ye!




Maaf kalau gambar kurang clear, tapi kalau nak tengok lagi lanjut pasal GM2J ni, sila ke

>> myGMJ
>> Official GM2J

Kalau dekat tu, datang-datang lah ye! Tak rugi! Kalau konsert berbayar boleh pergi, yang ni free saje, insyaAllah kalau datang dengan hati yang ikhlas, balasannya datang dari Dia. :)


Ciao!


Lovestory313 1st Giveaway


Assalamualaikum, Hello!

Ni first time aku join giveaway, biasa join segmen je, so nak gak mencuba nasib :P Giveaway ni dibuat oleh tak lain tak bukan Lovestory313, besar banner dia atas tu AHAHAHA. Untuk yang nak join Giveaway ni, korang kena;

1) buat satu post bertajuk: Lovestory313 1st Giveaway
2) letak banner atas tu dalam post korang tu and linkkan ke entri Lovestory313 1st Giveaway ni
3) follow blog Lovestory, and dia kata, 'kalau rajin' like page facebook nya skali
4) tagkan kawan-kawan dalam post korg tu
5) pastu komenkan link entri korang tu kat sini 

Mudah aja....

Hadiahnya?

No.1 - RM60
No.2 - RM30
No.3 - RM10

Bentuk hadiah pilihan korang sama ada nak duit yang akan dibank in melalui Maybank/CIMB ataupun topup bernilai yang sama dari mana-mana telco. Masyuk gak tu, sapa nak bagi duot free kan? :P InsyaAllah saguhati pun ada tapi akan diupdate nanti. Tarikh tutup penyertaan, 1 April 2012. So, apa lagi, cepat-cepatlah join!!

So aku nak tag rakan blogger, yang terpilih adalah...jeng jeng jeng............

1) Miss Z

Harap menang :P


Ciao!


Thursday, March 29, 2012

News Flash: Kebakaran Di Suria KLCC

dari @Adamvai


dari @hakimizain


dari @Masrul_Mymanutd


dari @aimranhamid


search result KLCC

dari @amirmu

Kebakaran bermula dari sebuah restauran, Chinoz, tapi mengikut laporan, dah berjaya dikawal dah. Bukan Twin Tower tu yang terbakar eh, Suria KLCC jek, the shopping mall. Perghh, bukan angkara sapa-sapa, mungkin masalah teknikal dalam restauran tu. No terrorist okay! 

Ada video sikit yang dirakam dari pejabat di Twin Tower: https://path.com/p/2vdo9w 


(sumber: Twitterjaya, pantas dan mutakhir)

Ciao!


An Art A Day #003

'Flying Building' by Mattias Adolfsson, watercolour on paper

(sumber: www.dornob.com)

Ciao!


Designing For Solution


Assalamualaikum, Hello!

Dulu zaman sekolah dulu, kalo nak design tu, design ikut suka aje, tak tau pun ada prinsip-prinsip tertentu dalam men'design' sesuatu. AHAHA. Biasalah, sekolah menengah sekolah rendah mana ada belajar macam tu kan, sukati rembat jek, janji cantik, menarik, da bomb gila abis... Tapi bila masok degree, dah tau dah sikit-sikit, benda yang kita design tu, adalah untuk menyelesaikan sesuatu masalah, untuk design sesuatu, kena ada problem dia, baru tau apa 'aim' atau tujuan nak buat sesuatu design tu.. Tapi sekarang dah banyak benda dah orang design, so kita dah masuk zaman 'menambah baik' apa yang asa mengikut kesesuaian dan arus teknologi sekarang.

So aku jumpa lah benda-benda kat bawah ni, cool beans okay!

Ada kalendar kan kat rumah, yang kena koyak sekeping setiap hari tu? Kadang-kadang sampai berbulan tak  koyak, bila dah sampai hujung Mac ni, kalendar masih dok 1 Januari, LOL! Haaa, yang ni otomatik ni, siap ngan shredder sekali, so korang takyah nak buang masa dah sebab everything is done for you! Err, cuma, tinggalakan bakul sampah laa kat bawah tu ahahaa!

Pernah tak kawan datang nak pinjam flash drive, tapi dalam flash drive korang ada lah plak dokumen-dokumen yang private gila, tanak kasi kat dia, so korang pun tipu kata flash drive hilang lah bagai, ahahaha! Problem solve ngan stackable flash drive ni, cuma perlu organize ikut kegunaan lah, contoh kat atas tu No.1 untuk private nye file, 2 untuk gambar, 3 untuk lagu 4 untuk dokumen-dokumen lain...so, senang kan? Tak yah risau dah gambar2 ayu korang tu orang lain dok gelak2 tengok. *pernah terjadi kat aku -____-*

Kadang-kadang plug letak kat tepi dinding bawah-bawah sikit, mesti rasa malas nak tunduk, tundu je pon! Tapi biasalah, malas nak gerak banyak kan, tengah masyuk buat kerja kononnya...or tengah gelap, suis lampu lak kat sudut mana entah, or memang lampu rosak, so nak pasang plug, nak cucuk-cucuk tu yang payahnya dalam gelapkan? Nak pastikan kaki dia betul2 masuk lubang, so dengan adanya 360 degree punya lubang ni, masalah tu selesai. 

Design sekarang macam-macam, kadang-kadang benda tu kita tak terfikir pun susah, tapi bila tengok benda macam ni kita sedar, eh, macam ni lagi senang kan? :D


(sumber: www.dornob.com)

Ciao!


Segmen Nasz : Jom Kenal Blogger


Assalamualaikum, Hello!

Seronok pulak join segmen bebanyak. of course tujuannya nak tambah readers masuk blog. So hari ni join sedara Naser punya segmen lah pulah...ada soalan yang aku kena jawab teehee!

A. Nama Penuh Saya?
Nur-Azam bin Shahdan
B. Nama Panggilan Saya?
dikampung: Ajam, lain-lain: Azam
C. Sejak Bila Saya Berblogging?
first blog post dalam blog lama 16 Februari 2010
D. Url Blog Saya?
http://ajamoppical.blogspot.com

Okay selesai!! Harap sedara Naser singgah blog ni :)

_________________________________\\----IKLAN---//_________________________________

_________________________________________________________________________________

Ciao!


Mendaftar Sebagai Pengundi


Assalamualaikum, Hello!

Hari ni aku baru je selesai mendaftar sebagai pengundi, nasib baik post office belakang rumah jek, senang, and duduk kawasan kampung, so takdelah orang ramai sangat, tadipun, aku sorang jek. AHAHA. Dalam lima minit bagi IC aku kat cik pos tu dah setel. Last week aku pergi system diorg down, so aku pergi cuba balik this week, lagipun untuk qualify nak mengundi dalam PRU tahun ni, kena daftar before Sunday ni, 1 April 2012. So, Alhamdulillah sudah, tunggu nak semak je lagi, tadi semak blom masuk record lagi. Malam-malam ni sikit, or esok or lusa, aku pun tak sure berapa lama dia nak proses menda ni.



So bagi kengkawan yang dah berumur 21 tahun cepat-cepatlah daftar. Jangan nak bersuara saja tapi tak buat apa-apa, at least dengan mengundi korang dah buat pilihan korang. So at least nanti takdelah nak blame orang tak mengundi ke apa kan? AHAHA.

Aku dah hampir 22 dah, baru mendaftar, last year tak sempat, pilihanraya kat Sarawak 16 April, aku pulak masuk 21 tahun esoknya, 17 April, so tak salah kalo aku daftar lambat :P. Nak gak merasa 'buang undi' LOL! So ni aku nak ajak korang lah mendaftar sekali, cepat! 


Ciao!


See Through 3D Desktop


Assalamualaikum, Hello!

Mesti korang penah imagine, 10 tahun dari sekarang, camne agak-agaknya komputer? Kalo sepuluh tahun lepas komputer punya lah berat and besar, sekarang sleek and simple ajek kan? Tapi sepuluh tahun akan datang? Dua puluh tahun akan datang? Assuming dunia blom kiamat lagi lah kan....
Aku jumpa video ni tadi, kawan aku post kat facebook, best plak, so aku nak share ngan korang lah kalo blom lagi tengok, enjoy!


Amacam? Best tak? Aku rasa masih dalam testing laa kot, sebab kalo tengok pun masih nampak belom consumer-ready lagi, but still, diorang dah develop something ke arah itu. So, tunggu lah yek!


(sumber: www.youtube.com)

Ciao!


Wednesday, March 28, 2012

An Art A Day #002

'Standing Tall' by Shani Waldbaum, 73 x 61 cm, Oil, Ink, Charcoal, Pastel on canvas

(sumber: www.gallery-worldwide.com)

Ciao!



Segmen: Bloglist April-Mei Bersama Jebat



Assalamualaikum, Hello!

Blogwalk punya blogwalk sampai lah ke blog Aku Si Jebat ni...tengok Jebat ada buat segmen, so aku rasa nak join lah...kot-kot dapat masuk bloglist dia dengan harapan nak tingkatkan readers, yes, readers amat penting bagi satu-satu blog. Blog aku yang ni masih baru lagi, umur tak sampai pun setahun jagung, so kenalah usaha sikit nak pastikan blog sentiasa ada readers! ;)

Nak join segment Aku Si Jebat ni? Klik SINI. Segmen ni bukak sampai 31 Mac je tau! Sapa terpilih akan masuk bloglist dari 1 April sampai 31 Mei 2012...amacam, nak try?

Ciao!


Awesome Bed!


Assalamualaikum, Hello!

Gambar atas tu solusi bagi masalah anak kata ada raksasa bawah katil, LOL! *Iklan* A few post ago dah buat pasal bedroom kan? Hari ni tadi aku terjumpa plak pasal katil yang sangat best! Boleh shift-shift gitu, memang stylo lah! Aku suka, aku nak :D

Kepala katil boleh shift mana! Memang stylo!! Dari atas: i) Kalo nak tido style biasa; ii) nak bagi style sofa sikit, mesti nak duduk tepi kan? iii) sorang nak tido, sorang nak baca buku, or tengah gaduh, so laki takyah laa tido kat sofa luar, LOL!
Sangat suka sebab boleh ubah-ubah!!

Headboard dia tu bagi dua, and boleh gerak-gerak, bukan gerak bed eh, gerak head board dia saja, senang!
Amacam? Teringin? Boleh di dapati di talian Nur...........eh? AHAHAHA Takdelah, aku pun tak tau nak dapat mana, orang putih ni banyak idea best-best, import laa kalo nak ahaha. 


(sumber: www.dornob.com)

Ciao!


Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads