Ads

Thursday, March 29, 2012

Mendaftar Sebagai Pengundi


Assalamualaikum, Hello!

Hari ni aku baru je selesai mendaftar sebagai pengundi, nasib baik post office belakang rumah jek, senang, and duduk kawasan kampung, so takdelah orang ramai sangat, tadipun, aku sorang jek. AHAHA. Dalam lima minit bagi IC aku kat cik pos tu dah setel. Last week aku pergi system diorg down, so aku pergi cuba balik this week, lagipun untuk qualify nak mengundi dalam PRU tahun ni, kena daftar before Sunday ni, 1 April 2012. So, Alhamdulillah sudah, tunggu nak semak je lagi, tadi semak blom masuk record lagi. Malam-malam ni sikit, or esok or lusa, aku pun tak sure berapa lama dia nak proses menda ni.



So bagi kengkawan yang dah berumur 21 tahun cepat-cepatlah daftar. Jangan nak bersuara saja tapi tak buat apa-apa, at least dengan mengundi korang dah buat pilihan korang. So at least nanti takdelah nak blame orang tak mengundi ke apa kan? AHAHA.

Aku dah hampir 22 dah, baru mendaftar, last year tak sempat, pilihanraya kat Sarawak 16 April, aku pulak masuk 21 tahun esoknya, 17 April, so tak salah kalo aku daftar lambat :P. Nak gak merasa 'buang undi' LOL! So ni aku nak ajak korang lah mendaftar sekali, cepat! 


Ciao!


4 comments:

  1. hakhak...aku dah 23 taun belom jak daftar2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yah dah tua bangka mendaftar gik! AHAHAHA ada post office di UTM nak? try kau

      Delete
  2. Homai...sy pon tak daftar lagi. Few weeks ago baru masuk 21, so belum sempat nak pi pejabat pos lagi. Asyik ada class je memanjang. huhuuu..kalau btol kena daftar bfore 1 April baru qualified tuk PRU tahun ni , thats mean sy tak qualified la...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah kena daftar sampai Ahad ni. ada kawan cakap kalo hujung minggi diorang ada bukak booth kt mall mall camtu, ahaha, awak tengok2laa kalo ada, daftar terus :D

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads