Ads

Monday, March 26, 2012

Peminat Encik Sparks


Assalamualaikum, Hello!

Adakah aku ber'mood' jiwang hari ni? AHAHAHA taklah, ni adalah quote dari novel, Dear John. Tau karya sapa? Tak lain tak bukan sedara Nicholas Sparks. Yes, aku memang sangat meminati karya beliau, walaupun collection novel-novel beliau belom lengkap lagi, tapi aku tengah slow-slow kumpul. Latest aku baru je habis baca 'The Choice' hasil karangan Encik Sparks juga. 

Aku sebenarnya diperkenalkan kepada karya Nicholas Sparks oleh kawan aku sebenarnya, kawan aku syorkan aku tengok 'A Walk To Remember' so aku pun tengoklah. Lepas tu perghh, meleleh air mata jantan bro, ahaha, tengok credits dia, dia bagitau filem tu adaptasi dari novel oleh Nicholas Sparks dengan tajuk yang sama. So lepas tu aku pun jadilah pengikut setia nya :). Mungkin bagi sesetengah orang, ceritanya begitu cheesy ala-ala novel cinta Alaf 21 gitu, tapi bagi aku novel-novel nya lagi mudah difahami, takdalah bahasa berbunga-bunga sangat mcm novel alaf tu ahaha. No offence! 


Nicholas Sparks dah tulis 17 novel kesemuanya, 16 fiksyen, dan satu bukan fiksyen. 6 daripada novel fiksyen beliau telahpun diadaptasi ke layar perak, 1 dalam post-production keluar April ni, and dua lagi, bakal difilemkan untuk keluaran tahun depan. Mana tak masyuk mamat ni! Buku-buku beliau best-seller, lepas tu adapt jadi movie plak yang rata-rata buat korang kering air mata! AHAHA. Ni dia antara novel-novel beliau yang telah diadaptasi, enjoy!














Ni pulak dalam post-production;



And yang bakal difilemkan;



Aku sudah tentulah teringin jugak nak tulis cerita macam ni, bagi aku cerita dia sangat ikhlas. Sebabtu lah walau se'cheesy' mana pun cerita dia, aku tetap baca. ;P


Ciao!





2 comments:

  1. Same here. kwn sy pon suggest A Walk to remember gak. tp smapai skrg sy tak baca2 lagi. Nak kena cari jugak buku2 ni nnt. slalunya asyik baca karya John grisham, cecilia Ahern & few more novelist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laaa, best tau, bahasa dia pun sangat senang nak paham! takdelah pening mcm baca Lords of the Rings LOL!

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads