Ads

Monday, June 18, 2012

Terbaru Dari J.K Rowling, Wonderbook: Book Of Spells


Assalamualaikum, Hello!

Wow! Like, seriously, WHOAAAA! Aku excited! Okay, meh nak cerita pasal apa kebenda itu Wonderbook. Wonderbook adalah keluaran terbaru dari Sony untuk PlayStation 3. Yeah, ia berbentuk buku, ada beberapa pages, dan dalam setiap muaksurat ada 'markers' atau tanda-tanda yang lebih kurang macam kod QR. Untuk experience Wonderbook ni, korang kena ada PlayStation 3, pastu PlayStation Eye Camera. And tambahan: PlayStation Move. 

Apa yang best?

Firstly, Wonderbook ni di'reveal' oleh Sony pada E3 2012 baru-baru ni. And title pertama game untuk Wonderbook ni, tak lain tak bukan seperti yang aku dah tulis kat tajuk tu, Book of Spells, hasil kolaborasi dengan tak lain tak bukan JK Rowling! Kalau korang baca Harry Potter, korang tau buku Book of Spells tu boleh dapat kat mana, dan siapa penulisnya... Kejap lagi korang boleh tengok video dia camne, dan betapa exciting rupanya! Walopun target dia macam lebih kepada kanak-kanak, tapi aku rasa macam, ape salahnye munca ye tak? :P Okeh, sapa nak donate PlayStation 3 kat aku boleh kontek aku sekarang. LULZ.

Dalam permainan Book of Spells, korang akan experience dunia magic Harry Potter, tapi tak akan ada Harry Potter dalam tu. Korang akan jumpa new information tentang dunia magik hasil imaginasi J.K. Rowling ni. Menurut J.K Rowling, 'Wonderbook: Book of Spells is the closest a Muggle can come to a real spellbook. I've loved working with Sony's creative team to bring my spells, and some of the history behind them, to life. This is an extraordinar device that offers a reading experience like no other.'

So nanti dalam game ni, Wonderbook tu akan jadi buku 'Book of Spells' and PlayStation Move korang akan jadi magic wand macam dalam cerita Harry Potter tu. Tak ke comel camtu? :P

Jom tengok trailer game Book of Spells ni dulu;




Menarik? Tertarik? Kau memang da bomb Haaa....menarik kan?

Ini pulak semasa announcement E3 hari tu. Video ni panjang sikit, tapi korang boleh tengok lebih banyak klip orang tengah main game ni! 




Amazing kan!

Aku memang kagum ngan J.K. Rowling, cerita dia ni memang kisah rag to riches lah. Dari hidup susah jadi antara orang terkaya, fuh! Dengan Harry Potter buku, movies and games, lepas tu laman web Pottermore, lepas tu game yang ini, dan yang paling ditunggu-tunggu, buku terbaru dari beliau keluar September nanti, The Casual Vacancy. Semakin kaya-raya lah dia!

Meh tolong aku jadi kaya, lulz!


Ciao!

p/s-sebagai peminat tegar Harry Potter, of course lah aku excited! :P



2 comments:

  1. ok,peminta tegar harry jugak kat sini..da excited da ingt buku baru dia kuar..lg2 baca book of spells..aleih2 game,ohh sadis...


    kecewa3

    ReplyDelete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads