Ads

Thursday, June 14, 2012

Toyota Camatte: Kereta Konsep Untuk Kanak-Kanak!


Assalamualaikum, Hello!

Seriously! Toyota Camatte ni direka with kids in mind! Kalo zaman aku kecik-kecik dulu keluar kat TV iklan kereta betul untuk budak-budak, pergh, aku rasa mesti termimpi, terigau-igau punya. Pastu bagitau mak bapak brapa level possibility diorang nak belikan kereta camni untuk aku. My guess, less than 0% chance, if that is even possible (but I wont give up~~~nyanyi lagu Jason Mraz tetibe). LOL.

Walaubagaimanapun, Toyota Camatte ni hanyalah kereta konsep, ia diperkenalkan semasa 2012 International Tokyo Toy Show hari ni tadi. Tujuan sebenar kereta ni dibina ialah untuk menarik minat kanak-kanak generasi sekarang ngan kereta selain dari kereta yang ade dalam game banyak tu. Hmmm...bunyi nya semacam kanak-kanak sekarang kurang berminat terhadap kereta. Mungkin kanak-kanak sekarang dah imagine bila diorang besar nanti kereta diorang pakai dah terbang kot? LULZ

Apa-apapun, enjoy dulu gamba-gamba ni, yang atas tu namanya Toyota Camatte Sora, dan ada satu lagi macam jip sikit Toyota Camatte Daichi.

Cara bukak kereta ni, tak main laa pintu, dia bukak ngan bumbung-bumbung dia sekaligus. Amek kau!

Camatte Daichi, dua-dua Camatte ni three-sitter punya kereta. 

Macam jip kan? Yang ni untuk budak laki kot. Yang Sora tadi untuk budak perempuan.

Interior dia...

Orang dewasa pun boleh bawak, jangan risau. Cuma seat driver dia tu yang adjustable untuk kesesuaian budak-budak memandu. Ecewah!


Cool beans kan video tu! Boleh main tukar-tukar jek. Mungkin nanti zaman anak Ben Ashaari dah besar sikit nak kereta camni. Kui3.

Ciao!

(sumber: Yahoo! Autos, Gizmag, News.com.au) 


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads