Ads

Tuesday, June 12, 2012

Air Paip Takde Ni Weh....

Assalamualaikum, Hello!

Aisemen, dari semalam lagi air takde. Ade pun keluar setitik-setitik macam kat atas tu. Pagi semalam sempat lagi mandi okay jek, dalam pukul 10 cam tu kot air mula takde. Hari tu masalah air paip rasa masin, so lepas report dibuat diorang tukar saluran air dari kampung and ambik air dari saluran bandar Mukah, so air takde lah masin. However, yes, ada however nya, water pressure sangat low. Tapi kira masa tu okay lagi lah air keluar gak walopun sedikit slow dari biasa. Tapi semalam tu, air tak keluar langsung sampai laaa pagi ni...aisemen...

Kalo zaman kecik-kecik dulu, bukan main suka lagi kalo air takde. Bukan ape, kalo takde air, boleh pergi mandi sungai! Meriah kot sungai masa bekalan air terputus AHAHA. Tapi sekarang ni, tak walopun kadang-kadang teringin nak melakar memori macam zaman dulu-dulu terjun 'cannonball' dalam sungai.

Air paip, oh air paip.

Ciao!


2 comments:

  1. air dan paip tak boleh di pisahkan..

    salam ziarah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sememangnya, tapi sampai sekarang problem lagi. tapi kira okaylah ade gak air cuma masik low pressure lagi

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads