Ads

Tuesday, June 12, 2012

Hyper-real Art! Serius Ini Lukisan, Bukannya Still Image Camera!


Assalamualaikum, Hello!

Kalau aku cakap gambar kat atas tu sebenarnya satu lukisan, berapa orang yang nak percaya? Mesti korang tengah gosok-gosok mata kasi clear sikit pastu tengok dekat-dekat. Macam real jugak kan? Reflection dari glass ball tu macam real, reflection bola-bola tu tas meja tu pun macam real....real kot.....

Salah!

Image kat atas tu bukanlah still image dari mana-mana kamera, tetapi adalah salah satu dari hasil karya artis bernama Jason de Graaf. I know right, MINDBLOWING punya lukisan! De Graaf ni berasal dari Canada, dan dia telah buat banyak hyper-real paintings menggunakan acrylic sebagai medium yang korang boleh tengok kat blog dia, Jason de Graaf. Super duper fine detail yang dititikberatkan dalam karya dia ni yang buat lukisan dia gila punya serius dan genius macam hasil gamba kamera DSLR korang!

Jom tengok lagi!












See? Detail ukiran kaca dan reflection dia memang super real weh! Banyak lagi cool arts dia buat kat blog dia. Aku penah buat artwork lukis gelas teh kaler biru, nak dibandingkan dengan yang ni macam contengan budak umo setahun. AHAHA. 

Iklan jap,


Ciao!

(sumber: Yahoo! News, Jason de Graaf blog)




2 comments:

  1. Wah!!! kuat benar imaginasi dan memori dia ini..kena salute 10 kali ini!!!

    ReplyDelete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads