Ads

Saturday, June 23, 2012

Live Green, Save The Turtles, And Pledge Now!


Assalamualaikum, Hello!

Ini peluang untuk korang do some good for the animals! Kita sedia maklum yang penyu merupakan salah satu haiwan yang diancam kepupusan. Kalau korang nak tau, penyu memang bertelur banyak, tetapi dalam banyak anak-anak yang menetas tu, hanya dalam satu hingga dua yang berjaya hidup sehingga dewasa. Tau sebab apa? Anak-anak penyu tu senang menjadi mangsa kepada haiwan laut yang lagi besar. Dan tau tak, kadang-kadang, anak-anak penyu ni tak sempat pun nak menetas! Sebab ada manusia yang mengambil telur penyu ni untuk dijual dan dimakan.

Tak dinafikan, memang ada orang yang suka makan telur penyu, macam exotic cuisine sebab bukan selalu dapat. So sekarang mari kita sama-sama inform kat semua, elakkan dari membeli dan memakan telur penyu! Bagilah anak penyu tu peluang untuk melihat suasana kehidupan. Penyu bertelur banyak sebab penyu tak menjaga anaknya. Anak penyu memang kena survive dengan sendiri dari kecik lagi, dan memang akan banyak yang tak akan sempat dewasa, memang kitaran hidup diorang macam tu. Tapi jangan pulak kita manusia mengurangkan peluang anak-anak penyu ni menjadi dewasa dan kembali bertelur dengan mengambil telur penyu.


So jom semua, kita berikrar sesama untuk selamatkan penyu dari kepupusan! Semoga orang lain akan ikut apa yang kita buat, kita buat kerja baik ni. :) Klik je banner-banner kat atas tu untuk pledge atau pun kat SINI! Jom! Spread the words!

Untuk blogger, boleh join contest dari WWF Malaysia ni kat SINI. Senang jek, korang perlu ajak ramai kawan korang pledge 'Live Green' ni! Top 2 referer akan menang trip ke Setiu Wetlands untuk dua orang pada 13 hingga 15 Julai ni! Maybe boleh jumpa penyu secara live! ;P

Ciao!



Kemarau!


Assalamualaikum, Hello!

Dah beberapa hari tak post apa-apa, ni aku nak post pasal kejadian alam semula jadi yang tengah melanda kat tempat aku, maybe kat seluruh Sarawak (aku pun tak sure), pasal kemarau. Sejak beberapa minggu ni, aku dah lama hujan tak turun. Ada beberapa kali gak hari tiba-tiba gelap, sejuk, merasa nak hujan kan, tup tup hujan sepuluh minit jek, lepas tu panas balik. Aisemen... Kat bandar pun orang cakap dah mula jerebu. 

Rasa macam nak mandi setiap jam jek sebab panas nih. Kat kampung ni, belom kat bandar. Kat bandar takpe lah kot mana yang kerja office tu syukur ada aircond, kalo yang dok kerja sapu sampah, jual-jual tepi jalan tuh, mak aih...sabar je lah..

Okay malas nak merapu panjang... Kalau cuaca panas macam ni, kalau yang dah ada anak tu, jangan lah biar diorang main dalam panas membahang ni, nanti demam susah pulak.. Yand dah beso panjang ni pun, jangan nak melepak dalam panas gak..ahaha...okeh lah, enjoy weekend korang! 

p/s- panas-panas camni mana yang dekat ngan iCity Shah Alam tu boleh berkunjung kat sana, ada Snow World, Ice World pebende nama dia tuh, sejuk sikit :P

Ciao!


Tuesday, June 19, 2012

Pencabar Terbaru iPad: Microsoft Surface!


Assalamualaikum, Hello!

*Sebelum tu, aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang dah join Segmen Follow Weekend hari tu. Sambutan yang memberangsangkan (bagi aku :P). Korang memang ohsem!*

Okeh, nampaknya pencabar terbaru iPad tak lama lagi akan dikeluarkan! Microsoft senyap-senyap buat pengumuman tentang tablet Microsoft Surface ni. Menjanjikan kehebatan Windows 8, peranti terbaru ni akan dikeluarkan dalam dua versi, versi biasa dan versi 'Pro' seperti produk-produk Microsoft yang lain, ada yang basic, ada pro, kan... 

 Ini spesifikasi kedua-dua versi Microsoft Surface ni, Windows RT untuk yang biasa punya, dan Windows 8 Pro, well, of course Pro version;

Klik untuk lebih jelas

Lagi perbezaan antara dua versi ni, Windows RT dikuasakan oleh ARM processor, Windows 8 Pro pulak dikuasakan oleh processor terbaru dari Intel yang menjanjikan ke'superb'an, Ivy Bridge Core i5 x86 processor. Setaraf ultrabooks korang tuh! Padahal tablet jek. Yeah, Microsoft tak nak ambil mudah ngan keluaran mereka ni. Memang diorang nak bersaing habis-habisan nak menandingi populariti iPad.

Jom tengok gambar ohsem ni plak!







Mesti korang perasan apsal ade keyboard tu kan? Haaa tu bukan setakat keyboard, ia juga cover untuk Microsoft Surface ni. Ye, macam iPad cover jugak, cuma yang ni dwi-fungsi. Microsoft tak main-main tau ngan produk baru diorang ni! And stand kat belakang tu, yes, memang built in. So tak payah nak beli luar lagi dah. Kalau rasa nak guna tablet ni macam laptop, bukak cover dia tauk atas meja, pastu bukak stand kat belakang dia tuh dan puff! jadilah Koko Krunch ala-ala laptop gitu.

Persoalannya, mampukah Microsoft Surface menandingi populariti iPad? Dah banyak pesaing iPad sebelum ni yang dikata mampu menandingi iPad, tapi tak dapat pun. Tapi kalau ada pun yang boleh menandingi iPad, aku rasa, Microsoft Surface boleh! :P Nak tau lebih lanjut pergi laman web rasmi Microsoft Surface ni.

Ciao!




Monday, June 18, 2012

Terbaru Dari J.K Rowling, Wonderbook: Book Of Spells


Assalamualaikum, Hello!

Wow! Like, seriously, WHOAAAA! Aku excited! Okay, meh nak cerita pasal apa kebenda itu Wonderbook. Wonderbook adalah keluaran terbaru dari Sony untuk PlayStation 3. Yeah, ia berbentuk buku, ada beberapa pages, dan dalam setiap muaksurat ada 'markers' atau tanda-tanda yang lebih kurang macam kod QR. Untuk experience Wonderbook ni, korang kena ada PlayStation 3, pastu PlayStation Eye Camera. And tambahan: PlayStation Move. 

Apa yang best?

Firstly, Wonderbook ni di'reveal' oleh Sony pada E3 2012 baru-baru ni. And title pertama game untuk Wonderbook ni, tak lain tak bukan seperti yang aku dah tulis kat tajuk tu, Book of Spells, hasil kolaborasi dengan tak lain tak bukan JK Rowling! Kalau korang baca Harry Potter, korang tau buku Book of Spells tu boleh dapat kat mana, dan siapa penulisnya... Kejap lagi korang boleh tengok video dia camne, dan betapa exciting rupanya! Walopun target dia macam lebih kepada kanak-kanak, tapi aku rasa macam, ape salahnye munca ye tak? :P Okeh, sapa nak donate PlayStation 3 kat aku boleh kontek aku sekarang. LULZ.

Dalam permainan Book of Spells, korang akan experience dunia magic Harry Potter, tapi tak akan ada Harry Potter dalam tu. Korang akan jumpa new information tentang dunia magik hasil imaginasi J.K. Rowling ni. Menurut J.K Rowling, 'Wonderbook: Book of Spells is the closest a Muggle can come to a real spellbook. I've loved working with Sony's creative team to bring my spells, and some of the history behind them, to life. This is an extraordinar device that offers a reading experience like no other.'

So nanti dalam game ni, Wonderbook tu akan jadi buku 'Book of Spells' and PlayStation Move korang akan jadi magic wand macam dalam cerita Harry Potter tu. Tak ke comel camtu? :P

Jom tengok trailer game Book of Spells ni dulu;




Menarik? Tertarik? Kau memang da bomb Haaa....menarik kan?

Ini pulak semasa announcement E3 hari tu. Video ni panjang sikit, tapi korang boleh tengok lebih banyak klip orang tengah main game ni! 




Amazing kan!

Aku memang kagum ngan J.K. Rowling, cerita dia ni memang kisah rag to riches lah. Dari hidup susah jadi antara orang terkaya, fuh! Dengan Harry Potter buku, movies and games, lepas tu laman web Pottermore, lepas tu game yang ini, dan yang paling ditunggu-tunggu, buku terbaru dari beliau keluar September nanti, The Casual Vacancy. Semakin kaya-raya lah dia!

Meh tolong aku jadi kaya, lulz!


Ciao!

p/s-sebagai peminat tegar Harry Potter, of course lah aku excited! :P



Kopi Yang Memeningkan


Assalamualaikum, Hello!

Everyone loves coffee. Who doesn't? Rasulullah pun minum kopi. Kat Malaysia ni semua tempat ada warung kopi. Jarang orang panggil warung teh ke, warung teh susu, ke warung sky juice... Warung kopi, kedai kopi. Femes gitu! Macam satu francais besar pulak. AHAHA.

Aku bukanlah penggemar kopi tegar, aku prefer teh... Tapi kekadang aku ni suka nak berlagak jadi orang kaya yang minum kopi-kopi Starbucks, Coffee Beans mahupun Dome. Yelah, nak merasa kopi mahal. Ada beza ke tak ngan kopi seringgit biasa tuh. Biasanya aku singgah kedai-kedai camtu kalo tengah tunggu flight kat airport. Hihi. 

Orang kita biasa order kopi, kopi o, kopi ais, nesface dan sebagainya. Katalah korang tiba-tiba pergi luar negara, pergi Amerika misalnya, pastu nak minum kopi, tahan-tahanlaa nak sebut kopi o kat diorang kan? AHAHA. Paling takpun pergi Dome, Starbuck pastu confuse plak pebende cappuccino, ape plak binatang mocha tu? So ini guide yang boleh tolong korang!

Espresso - Pure black, super duper kaw punya kopi. Pahit nak mampus, hitam sepekat malam. Biasa serve dalam gelas sekecik mungkin, Espresso ni base of all coffee. Espresso diperbuat dengan cara menyalurkan stim bertekanan tinggi melalu biji kopi panggang yang telah dikisar dengan halus. Hasilnya cecair pekat hitam bernama Espresso.

Espresso Macchiato - campuran 1 1/2 bahagian  buih susu dan 1 bahagian Espresso

Espresso con Panna - campuran 1 1/2 bahagian krim putar dan 1 bahagian Espresso

Caffe Latte - 1 1/2 bahagian Espresso, 2 bahagian susu panas, dan 1 bahagian buih susu

Flat White - 1 1/2 bahagian espresso dan 2 bahagian susu panas

Cafe Breve - 1 1/2 bahagian Espresso, 2 bahagian half-and-half (a.k.a 1 bahagian krim dan 1 bahagian susu) dan 1 bahagian buih susu

Cappucino - 1 1/2 bahagian Espresso, 1 1/2 setengah bahagian susu panas, dan 1 1/2 bahagian susu 

Caffe Mocha - 1 1/2 bahagian Espresso, 1 bahagian sirap coklat, 1 1/2 bahagian  sus panas dan 1 bahagian krim putar

Americano - 1 1/2 bahagian Espresso dan selebihnya air (kopi ala Malaysia punya ni! :P)

Dah tau dah kan sekarang beza kopi pelbagai nama ni? AHAHA. Memang memeningkan!

Sebelum korang pening;




p/s - Aku minum nescafe jek. Time sekolah dulu Indocafe. :P

Ciao!

(sumber: Lokesh Dhakar)


Sunday, June 17, 2012

Betul Ke Astro Kena Hack? Free Surfing Semua Channel

Assalamualaikum, Hello!

Nak tanya semua, betul ke Astro kena hack? Aku first tengok tweet kenalan di Twitter tadi yang kata Astro kena hack semua channel bukak free sekarang. Berlari aku ke TV nak cek (semangat!) tengok-tengok betul, bukak jek semua. Pastu aku pergi plak website Astro nak tengok announcement, kot-kot diorang buat macam dulu tu kan, sempena menang awards lalu preview semua channel for free seminggu. Tapi check-check, takde gak. Mungkin betul kena hack tak? Hihi.

Jadi siapa-siapa ada maklumat tu, cerita-cerita lah sikit eh? :) *Apa-apa pun, adik aku tengah enjoy tengok kartun sekarang nih. Huh! Aku nak tengok movie*

Ciao!


Saturday, June 16, 2012

Segment : Team Follow Back By AmerCorner


Assalamualaikum, Hello!

Well hari ni memang sibuk. Petang tadi sampai rumah lepak-lepak jap. Penat sangat. Bukak blog tadi tengok Miss Mieza ada tag join segmen Amer Corner ni. Aisemen, memang aku terlupa betul nak join segmen ni. Ade je aku tengok kat blog Amer ni, ingat nak join tangguh punya tangguh terlupa. Thanks ya Mieza ingatkan! :P

Amer nak tau berapa jumlah follower saya sekarang. Okeh. Ada 179 followers setakat artikel (pergh!) ini ditulis. Nak tag, jap, nak tag Korn, Nawza89, Noor Shawal, ngan Supermiza! Aku kena kasi tau diorang ni.

Okay, tu je, Nak join? Korang on #teamfollowback tak? Tak tapi nak jugak? Klik banner atas tuh sekarang jugak! Segmen ni tamat 30 Jun nanti. Lama lagi. Jom join! Jom tambah follower!

Pastu dah join segmen ni? Jom join segmen aku plak, klik banner kat bawah ni. :D Segmen aku plak tamat esok pukul 11.59 malam. So join reramai cepat-cepat!



Ciao!


Segmen: Pencarian Blogger Bawah 1000 By Cik Hawa


Assalamualaikum, Hello!

Mood hujung minggu ni mood nak cari follower jek. Yelah orang biasa sibuk weekdays, aku sibuk weekend. Jadi dengan bersegmen ni, at least aku boleh jadi 'aktif dalamn pasif'. Hihihi. Ntah paham ke tak korang ngan kemerapuan aku ni. :P Apa-apapun, aku dijemput untuk join dua segmen, salah satunya segmen ni dari Cik Hawa. Kelip-kelip gitu banner dia. Aku blom tau lagi nak buat macam tu. Tapi takpe, nanti aku tau, siaplah korang ngan flashy banner untuk segmen aku next time! LOL!

Tanpa berlengah lagi, meh tengok dulu syarat mudah giler nak join segmen ni!

1) Follow Blog Cik Hawa (checked!)
2) Copy Banner tu Letak kat Entry korang.. (checked!)
3) Tag kawan-kawan korang kalau korang nak tag ( Tak penting pon ) (checked!)
4) Letak LINK ENTRY korang kat kotak komen, ingt ! bukan link BLOG tau ! (checked!)
5) Tarikh tutup :: 16 JULAI 2012.. Tamat Jam 11:59pm (jyeahh sempat lagi!)

Sempat lagi! Nak join, meh join reramai! Serbu blog Cik Hawa ni :) Klik banner kat atas kalo nak join!
Alang-alang korang join segmen Cik Hawa, jom join segmen aku sekali! Sama mudah jek nak join. Klik banner kat bawah ni yek!


Jom follow-mollow weekend ni!

Ciao!

Friday, June 15, 2012

Peserta Segmen Follow Weekend Bersama AjamOppical


Assalamualaikum, Hello!

Ini senarai rakan blogger yang dah join segmen ni, so, sama-sama kita blogwalk diorang ni yek, sama-sama follow! :)

10. http://www.amercorner.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

11. http://www.mohdnaser.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
12. http://akusijebat.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
13. http://iylarahim.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
14.http://hazmantheactuarialstudent.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
15. http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
16. http://anzulnashome.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
17. http://lovestory313.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
18. http://husnazulkepli.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
19. http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
20. http://roseskalerful.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

21. http://alittlething-calledlove.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
22. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
23. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
24. http://izzatijer.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
25. http://sukahatimimey.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
26. http://aindanialolipop.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
27. http://the-pariparikecik.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
28. http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
29. http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2012/06/httpajamoppicalblogspotcom201206segmen.html
30. http://iniceritasepihidupku.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

31. http://fashaamira.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
32. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
33. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
34. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
35. http://diarygamalsdaughter.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
36. http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
37. http://umikasum.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
38. http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
39. http://supermiza.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
40. http://nawza89.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

41. http://baizuratuha.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
42. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
43. http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
44. http://myzamichiko.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
45. http://f-elldowntherabbithole.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
46. http://pape-jer.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
47. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
48. http://zieyaweasley-wwwzieyaslifecom.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
49. http://skampung.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
50. http://skampung.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

51. http://hanifidrus.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
52. http://babaharin.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
53. http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
54. http://syuk6692.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html
55. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/06/segmen-follow-weekend-bersama.html

Jom sesama tambah kenalan blogger! Blom join segmen ni? Join kat SINI!

Ciao!


Segmen: Follow Weekend Bersama AjamOppical! [CLOSED]


Assalamualaikum, Hello!

Lama tak buat segmen, rasanya lama gak tak blogwalk blog-blog baru selain yang dah follow. So dah tiba masanya nak tambah lagi rakan blogger aku nih. :)

Simple segmen je ni, alang-alang dah dekat hujung minggu kan. Jom join segmen ni, mudah jek!

Syarat mudah:

1) Buat post bertajuk, "Segmen: Follow Weekend Bersama AjamOppical"
2) Save banner kat atas tu, pastu tampal dalam post ni, kemudian linkkan ke entri ini.
3) Digalakkan tag orang, tak wajib, tapi kalau tag tu kasitau le empunya blog ye. :)
4) Dah siap entri, pastekan link entri korang kat ruang komen kat bawah.
5) Segmen tamat pada hari Ahad, 11.59 PM. 

Aku akan update dalam post Peserta Segmen Follow Weekend Bersama AjamOppical setelah ada lebih 10 orang peserta. So ajak reramai geng join yek!

Jom join reramai! Pastu follow reramai! Bila lagi masa nak blogwalk kan kalau bukan weekend ni? ;P

Ciao!


Thursday, June 14, 2012

Toyota Camatte: Kereta Konsep Untuk Kanak-Kanak!


Assalamualaikum, Hello!

Seriously! Toyota Camatte ni direka with kids in mind! Kalo zaman aku kecik-kecik dulu keluar kat TV iklan kereta betul untuk budak-budak, pergh, aku rasa mesti termimpi, terigau-igau punya. Pastu bagitau mak bapak brapa level possibility diorang nak belikan kereta camni untuk aku. My guess, less than 0% chance, if that is even possible (but I wont give up~~~nyanyi lagu Jason Mraz tetibe). LOL.

Walaubagaimanapun, Toyota Camatte ni hanyalah kereta konsep, ia diperkenalkan semasa 2012 International Tokyo Toy Show hari ni tadi. Tujuan sebenar kereta ni dibina ialah untuk menarik minat kanak-kanak generasi sekarang ngan kereta selain dari kereta yang ade dalam game banyak tu. Hmmm...bunyi nya semacam kanak-kanak sekarang kurang berminat terhadap kereta. Mungkin kanak-kanak sekarang dah imagine bila diorang besar nanti kereta diorang pakai dah terbang kot? LULZ

Apa-apapun, enjoy dulu gamba-gamba ni, yang atas tu namanya Toyota Camatte Sora, dan ada satu lagi macam jip sikit Toyota Camatte Daichi.

Cara bukak kereta ni, tak main laa pintu, dia bukak ngan bumbung-bumbung dia sekaligus. Amek kau!

Camatte Daichi, dua-dua Camatte ni three-sitter punya kereta. 

Macam jip kan? Yang ni untuk budak laki kot. Yang Sora tadi untuk budak perempuan.

Interior dia...

Orang dewasa pun boleh bawak, jangan risau. Cuma seat driver dia tu yang adjustable untuk kesesuaian budak-budak memandu. Ecewah!


Cool beans kan video tu! Boleh main tukar-tukar jek. Mungkin nanti zaman anak Ben Ashaari dah besar sikit nak kereta camni. Kui3.

Ciao!

(sumber: Yahoo! Autos, Gizmag, News.com.au) 


Spontaneous Thursday #002: Hadiah Dari Muaz Faris


Assalamualaikum, Hello!

Mungkin aku terlepas pandang dalam post dari blogger Muaz Faris ni, so terkejut sedikit bila dapat bungkusan pagi tadi. AHAHA. Bungkusan berisi sebuah buku bertajuk Akademi Ramadhan: Menuju Puncak Takwa, jugak name card Lelaki Kacak dia tuh, ahahha serta sedikit ucapan. Thanks Muaz!

Walopun dulu sedikit kecewa tak memang giveaway buku beliau, tapi dapat yang ni, sejuk sikit :P. Mungkin ada lagi hadiah lagi cool next time? Jadilah Top Commentator di blog dia ni okeh? :D

Ciao!


Kedai Pajak Milik Ayah Juara American Idol 2012 Di Rompak!


Assalamualaikum, Hello!

Wow, banyak sungguh berita pasal Phillip Phillips (PP) lebih-lebih lagi lepas menang American Idol (AI) Mei lepas. Kalau semasa Idol rasa semua yang tengok tentu tau yang PP mengalami masalah batu karang, selepas tamat AI dia bagitau pulak masalah yang lagi teruk dari tu, yang dia lahir dengan hanya satu buah pinggang yang berfungsi! Jadi sepanjang perjalanan AI tu dia menderita sebenarnya. Patutlaa tiap kali time nyanyi macam meneran semacam kan. Hewhewhew.


Kali ni lagi berita yang kedai pajak bapak dia yang famous tiba-tiba tu kena rompak! Laporan dari TMZ mengatakan barang-barang bernilai sehingga USD 4000 telah dirompak termasuk pistol, flat-screen TV, duit syiling antik, rantai, cincin dan mesin wang pun turut dicuri! Tapi nasib baik dalam cash register tu tak banyak duit, hanya USD 110 jek (convert duit Malaysia banyak gak tu, erk!). Setakat ni, takde suspect yang ditangkap.

Walaubagaimanapun, kejadian berlaku semasa ketiadaan orang dikedai tu. Keluarga PP semua pergi ke Los Angeles untuk bersama dengan dia yang baru je lepas major surgery selama 6 jam untuk buang kidney stones dia tu. Dah selamat bedah dah pun. Tengah berehat. Yang pastinya dia akan tetap bersama dengan Idol Live Tour bermula 6 July ni di Detroit.



Apa-apapun harap dia elok jek. Aku suka lagu 'Home' dia tu, superb! Harap album dia nanti tak cikai.


Ciao!

(sumber: TMZ, Yahoo! Music)



Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads