Ads

Wednesday, June 13, 2012

Wonderful Wildlife Wednesday #001 Beautiful Wilderness


Assalamualaikum, Hello!

Haiwan ni sememangnya amazing creatures yang kita patut appreciate sesama. Dulu, penah gak terfikir nak jadi vet tapi entah laa kenapa tak pulak. Tak pun jadi zoologist, lagi cool beans! Kalo tengok kat Animal Planet ke National Geographic Wild ke, banyak shows yang ceritakan tentang keindahan dan ke-amazing-an animal kingdom ni. 


Comel je diorang ni! Ini White face whistling duck namanya...maybe sebab dia selalu bersiul? :P

Humpback whale, the gentle giant of the sea

Awww yang ni lagi sweet mweet gitu! 

Beluga whale, buat bubble ring, pintar!

Ini sebab korang jangan makan telur penyu! Comel kot!

Channel billed toucan, cantik kan?

Saving the cutest for the last! Francois' Langur, spesies lutung yang spesel ni! Time kecik oren, dah besar hitam. Serius comel yang kecik ni!

See? Amazing creatures they are! Jadi kita kena jaga diorang selaku 'the bigger man'. Jangan kita yang dikurniakan akal ni pulak yang bertindak kebinatangan. :P. Lagi satu, jangan lee makan telur penyu ek? Penyu ni endangered spesies, kesian diorang.


Iklan jap!



Ciao!

(sumber: Pinterest)


2 comments:

  1. Amazing creatures! Suka sangat tengok documentari pasal binatang.. Tapi bila masuk part mangsa dgn pemangsa macam singa dgn rusa tu tak sampai hati nak tengok! Sedey.. Huhu.. =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah! best sangat, yelah tak dapat nak experience first hand kan ,tgk documentari jek tu pun dah kira okay gak...ahaha jgn sedey2 lumrah alam tu :P

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads