Ads

Wednesday, June 13, 2012

Xperia Tipo: Low-End Smartphone Berkuasa Android 4.0 ICS


Assalamualaikum, Hello!

Nampaknya Sony Mobile semakin rancak mengeluarkan smartphone-smartphone baru, kalau siang tadi Sony unveil Xperia miro, sekarang diorang muncul lagi dengan Xperia tipo! Ini serius, bukan tipu, walopun nama dia Xperia tipo, ahaha! Walaubagaimanapun, Xperia tipo ni dikategorikan dalam smartphone low-end, kemungkinan besar kerana spec nya yang agak basic, nanti aku tunjuk. 

Sebelum tu, ni dia gambar-gambar Xperia tipo ni.



Okay ni specs untuk Xperia tipo;

Saiz skrin: 3.2 inci scratch-resistant TFT touchscreen
OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
CPU: 800 MHz Qualcomm Snapdragon
Camera: 3.2 MP with 4x digital zoom
Weight: 99.4 gram
Network: GPRS/EDGE/HSPA
Internal memory: 2.9 GB
RAM: 512 MB
Expansion memory: MicroSD (up to 32 GB)

Yang tu yang basic dia, kalo nak tau lebih lanjut boleh ke webpage rasmi Xperia tipo ni. Oh, lagi satu, Xperia tipo available dalam dua versi, ada Xperia tipo yang support hanya satu kad sim dan yang satu lagi support dua kad sim. 

Harganya dijangka murah sebab kalo tengok spec dia pun macam takdela berapa umph sangat kan? Cuma buat masa ni yang baru diketahui kedua-dua Xperia miro dan Xperia tipo akan direlease di UK dulu. Ada lagi dua Xperia baru sebenarnya tapi hanya release di Jepun buat masa sekarang iaitu Xperia GX dan Xperia SX yang sangat cool okeh! 

Apa-apa pun, aku sentiasa tunggu produk terbaru Sony Xperia ni, jadi rest assure aku akan sentiasa update pasal Xperia ni. And lagi satu kalo nak tau spec Xperia miro plak baca kat sini.


Ciao!



2 comments:

  1. ada juga smartphone yang murah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemungkinannye lah :P alaaa bg hanif dah ade Galaxy Note mane pandang smatpon low-end camni ahahaah

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads