Ads

Friday, May 4, 2012

Samsung Galaxy S3 Dah Sampai


Assalamualaikum, Hello!

Siapa peminat Samsung kat sini? Abang aku minat Samsung katanya (aku minat Sony), so pasni aku nak bodek-bodek dia untuk beli Samsung Galaxy S3 ni yang baru je dilancarkan hari ni. 

But to be honest, design wise aku kurang minat ngan shape dia, ye ye aku tau inspirasi dia memang daru 'pebbles' atau orang kita panggil batu sungai, nature gitu, tapi still kalau tengok dari sisi kurang mengancam kalau dibandingkan dengan Galaxy S2. Coulour choice dia Marble White and Pebble Blue, yang Pebble Blue tu serious nampak cheap-o habis.

Pebble Blue
Marble White

Tapi dari segi spesifikasi dia, aku rasa boleh tahan mantap. Antara nya dengan saiz skrin yang besar berbanding Galaxy S2 yang besar skrin hanya 4.3, Galaxy S3 menampilkan saiz zkrin yang agak besar iaitu 4.8 inci, HD Super Amoled skrin lagi.

Antara specs lain;

  • 136.6 x 70.6 x 8.6mm
  • 133 grams
  • Display: 4.8-inch HD Super AMOLED (1280×720) Pentile (no Plus)
  • Processor: Exynos 4 Quad @ 1.4Ghz for HSPA version
  • 1GB of RAM
  • Rear Camera: 8MP Autofocus, Flash, Zero Lag Shutter BSI Image sensor
  • Front Camera: 1.9 MP HD, Flash, Zero Lag Shutter
  • Video: Full HD 1080p Recording and Playback
  • Storage: 16GB/32GB/64GB
  • 2,100mAh battery
  • GPS with GLONASS
  • 802.11n Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4
  • microSD expansion
  • 21Mbps HSPA, LTE supported
  • Micro SIM




Menariknya lagi, ada pelbagai features baru yang agak boleh tahan menarik (bagi akula) seperti Smart Stay, Direct Call, S Beam, S Voice, Pop Up Play dan banyak lagi. Nak tau lagi lanjut pasal features tersebut sila ke laman web rasmi Samsung Galaxy S3 ni!




Ada yang berminat? PM aku... AHAHAHAHA takde takde gurau je :P


p/s-aku mana pakai smartphone lagi, walaupun berkehendak jugak, tapi kehendak dilawan dulu, keperluan diutamakan :D



8 comments:

  1. wah... cantik nye..
    terinagin nak satu.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak jual buah2 manggis depan rumah tu, kumpul duit boleh laa beli sebijik :B

      Delete
  2. hehe , yang putih tu memang superbb! ,,,

    ReplyDelete
  3. cantik dan nipis nyeeee.... hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. simpan angan2 je bro nak beli tak mampu lagi ahaha

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads