Ads

Friday, May 18, 2012

Awan Nano Dalam Bilik


Assalamualaikum, Hello!

Awan Nano dari Hafiz memang best kan? Haaa tapi aku bukan nak cerita pasal lagu tu. Tapi lebih kepada art installation dari seorangg artist Belanda bernama Berndnaut Smilde yang 'buat' awan! Tengok atas tu, realistic betul kan?

Smilde buat awan ni dengan menggunakan mesin asap, sedikit kelembapan ngan cahaya nak buat efek macam awan sedang melindungi matahari. Serius cool! Walaubagaimanapun, atas sifat asap yang cergas dan tak berhenti bergerak, selang beberapa ketika hilanglah 'awan nano' ni. Tapi gambar dibawah diambil untuk dokumentasi. Enjoylah! nak try buat tak? 






Menarik yawww! Bayangkan tetiba ada petir cute tiba-tiba muncul!


(sumber: Yahoo! News, Dailymail UK)


1 comment:

  1. ek.. ada mesin ke.. macamana rupa dia?
    ke grafik jer tu..huhu..

    ReplyDelete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads