Ads

Tuesday, May 8, 2012

Rumah Terbalik Dibuka


Assalamualaikum, Hello!

Apasal rumah ni terbalik? Kena tiup angin ke apa ni macam dalam cerita The Wizard of Oz tu? AHAHAHA. Taklah, rumah ini memang sengaja dibina terbalik!

Rumah ini yang diberi nama 'The Upside Down House' dibina oleh dua arkitek dari Poland, Irek Glowacki dan Marek Rozanski di sebuah perkampungan bernama Terfens di bahagian barat Austria. Sangat cool kan?  Rumah ini sememangnya dibina sebagai satu tarikan pengunjung di kawasan itu. Jom tengok gambar lain. 


Entracne dia dari tingkap second floor rumah

Bilik tidur terbalik, sesuai untuk Spiderman. 

Open floor concept-kitchen, dining room ngan living room sekali

Budak budak nam main bola pun tak boleh keh3

Volkswagen tu diorang main tampal je ahahaha

Yang ni paling interesting, errr, nasib baik takde benda yang jatuh dari mangkuk tandas tu kan? 

Amacam? Intrigued? Nak try buat kat Malaysia sebijik?


(sumber: Yahoo! News)


11 comments:

  1. kat Malaysia dh ada, di Sabah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehyeke? okay nak gi cari kejap ahaha yg dibuat atas nama seni ke memang terbalik kena ribut?

      Delete
  2. ohsemmm lah..ada penghuni ke rumah tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spiderman je boleh duduok rumah ni ahahaha...takdelah rumah ni kira cam museum laaa, sekadar tarikan pelancong jek :P

      Delete
  3. orang kata, lepas keluar dari rumah terbaik ni pening kepala..tapi tak tahu lah pulak. hehe

    ReplyDelete
  4. kat sabah ada satu

    http://puadede.com/v1/rumah-terbalik-borneo-kg-telibong-tamparuli/

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Miss Z, saya baru tau tadi sebab cik Sutera Kasih atas tu bagitau ahaha :D

      Delete
  5. salam...singgah & follow sini... :) kat sabah dah ade tp sy yg Sabahan ni pun x penah pegi lg... haha~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa macam bro, orang sabah lah kena pergi dulu ahaha

      Delete
  6. haha...kat malaysia pon dah adeww..thanks sudi singgah blog kita. wah.menarik gak kt dlm umah tu.
    dah pernah pergi sni ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom lagi, tapi nak sangat! pergi yang sabah dulu lah sebab dekat bahahaha yang ni jauh sikit :P

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads