Ads

Thursday, May 31, 2012

3 Smartphone Terbaru Dari Sony



Assalamualaikum, Hello!

Yeay Sony dah tunjukkan rupa paras smartphone terbaru dari mereka! Terbaru dari siri Xperia selepas Xperia S, U, P dan sola ialah Xperia acro S, Xperia go dan Xperia neo L. Kalau tengok features dia tadi, Xperia acro S dan Xperia go ni memang macam direka khas untuk mereka yang agak lasak menggunakan smartphone. Mengikuti jejak langkah Xperia Active semasa masih dibawah jenama Sony Ericsson dulu, acro S dan go ni kalis air dan kalis debu! Manakala Xperia neo L pula adalah siri upgrade dari Xperia neo dan Xperia neo V dengan saiz skrin yang lebih besar iaitu 4 inci (neo dan neo V punya skrin 3.7 inci).

Jom tengok gamba-gamba ni;

Xperia acro S

Nampaknya Sony belum berani lagi keluarkan smartphone dengan saiz skrin besar seperti Samsung Galaxy Note atau Galaxy SIII. Saiz skrin untuk acro S hanyalah 4.3 inci sama seperti Xperia S. Tapi kamera dia power dengan 12.1 MP kamera belakang, dan 1.3 MP untuk front-facing camera.

Boleh didapati dalam tiga warna, putih, hitam dan merah jambu terang

Xperia go

Boleh didapati dalam dua warna, putih dan hitam.

Bersaiz agak kecil (skrin saiz hanya 3.5 inci), nipis (9.8 mm tebal!) dan ringan, sesuai untuk gaya hidup yang aktif

Memang tahan lasak, kalis air dan kalis debu! Dengan skrin yang scratch-resistant lagi!

Xperia neo L

Tak banyak upgrade dai neo versi dulu-dulu kecuali OS dia pakai Android 4.0 ICS, saiz skrin 4 inci, dan HD video recording. Camera pun 5 MP aje.

Kalau nak tau lagi lanjut pasal specs dia, boleh baca kat sini: Xperia acro S, Xperia go, Xperia neo L.




Ciao!


(sumber: Sony Mobile)


2 comments:

  1. smart.. nak grab satu kalo ade bajet ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu dia kluar dulu ahahaha ambik yang acro S tu :P, perghhh ambik jek ahaha

      Delete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads