Ads

Wednesday, March 28, 2012

Ini Baru 'Cake Boss'!


Assalamualaikum, Hello!

Sapa penah tengok Cake Boss kat TLC? Nilah salah satu rancangan feveret aku kat channel tu. Realiti TV berbentuk documentary pasal satu kedai kek keluarga Valastro yang dikendali oleh the 'Cake Boss', Buddy Valastro (yang dalam gambo tu dengan roller). Sangat best, kek diorang, perghhhh, cantik nak mampos, kadang-kadang aku yang tengok aje ni pun tak sampai hati nak potong and makan...AHAHAHA

But, hari aku jumpa tukang buat cake yang lagi bad-a** dari Buddy and the gang, tengok taiko dia ni!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
...
....

TADA!!!!!



Inilah Sylvia Weinstock, berusia 82 tahun! Siap ngan spec bulat dia macam Edna dalam cerita Mr. Incredible tu, LOL!  Trademark dia tu! Kat setiap cake ada tau...

Jangan memain ngan dia, walopun usia dah lanjut, tapi will-power beliau ni, perghhh, boleh mengalahkan orang muda! Kek yang mam ni buat boleh mencecah puluhan ribu pound, Pound okeh! AHAHAHA. Convert masuk duit Malaysia dah berapa kan? 

Weinstock buat banyak cake especially wedding and birthday, tapi tak terhad untuk tu lah, untuk certain function pun dia ada buat, tapi majority client nya adalah orang yang nak kahwin and yang nak sambut besday...so jom tengok ape cake yang dia dah buat!

Simple tapi playful

'Hunter' cake, amazed ngan details pada itik-itik tu!

Umur tua jiwa muda bebeh!

Mata dia nampak realistik gila, macam betol2 tengah tengok aku

Kek cikgu mengajar

Yee-hawwww!

Sapa nak edible jacket?

Yang ni memang aku salute laa, memang serius nampak real, cer letak dalam semak betul-betul, kompom konpius!

Jangan makan baby!

Kek ala-ala mistik magik gitu

Human figure dia pun stylo!

Okay, agak-agak ni sape?

Ada bakat nak buat kek macam ni? Try lah! Aku tak sure lah ade ke tak bakery kat Malaysia yang boleh buat novelty cakes macam ni. Mungkin ada, tapi belom jumpa lagi :)


(sumber: www.telegraph.co.uk)

Ciao!


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads