Ads

Wednesday, March 21, 2012

Langkah Baru


Assalamualaikum, Hello!

Semua tahu hari ni lah hari yang agak digeruni, tapi paling ditunggu-tunggu oleh calon SPM tahun 2011. Rasanya semua sudahpun tahu keputusan masing-masing masa ni. Tahniah kepada yang berjaya mendapat keputusan cemerlang kesemua A dalam matapelajaran, tahniah kepada yang berjaya capai target masing-masing, tahniah kepada yang berani mencuba tetap tak putus asa, dan tahniah kerana anda semua telahpun berjaya keluar dari kepompong dunia persekolahan! (dengan syarat tak masuk Tingkatan 6 lah eh? ;P) 

Walau apa-apapun, pesan saya, kalau tak capai target, kalau tak dapat straight A's, it's not the end of the world brother and sister. Tak jadi masalah semua tu. Apa yang anda lakukan selepas dapat keputusan tu yang penting. We start fresh after SPM. Kalau tak berjaya time ni, try the best in the next endeavour, contoh masok matrikulasi or program diploma, try your best, try score 4.0 kalau boleh. Baru rasa redeem kan? AHAHA. But again, remember, good results shows your effort, but it is not a promise of success sekarang ni. Yang penting continuous effort nak berjaya. Result mantap tapi lepas tu tak buat apa-apa pun takleh gak kan? 

But for today, enjoylah! Say thanks to everyone, and most importantly, say thank you to Allah. Show your gratitude towards Him. :) And selamat melangkah ke alam baru!

Ok, ciao!


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads