Ads

Monday, April 2, 2012

Animasi Pendek Burung Marah


Assalamualaikum, Hello!

Ramai tak peminat Angry Birds kat sini? AHAHAHAHA first time main game ni, memang buat aku addict. Slagi tak complete level tak puas hati! Macam main Plant VS Zombies jugak, LOL! Cuma yang ni dia banyak games dah, ada Angry Birds Season, Angry Birds Rio and yang latest Angry Birds Space, perghhhhh.... There's no way of stopping those birds from chasing the pigs :P Ni dah jadi satu cosmical event plak! 

Mungkin dulu ada gak yang penah dengar movie Angry Birds is in the talk, yes, it is in the talk, cuma yang akan keluar first adalah TV show pendek, about 2 setengah minit hingga 3 minit camtu. Alaa, macam cerita Upin Ipin tu laa, pendek2 je satu episod...

Bila nak keluar??

Animasi Angry Birds ni akan keluar pada musim luruh tahun ni, so, round hujung September camtu. Sebanyak 52 episod animasi pendek ini akan disiarkan. Ia aka ditayangkan melalui internet. Video app khas untuk tengok siri ni masih dalam development, tapi mungkin akan ada jugak kat youtube (harap-harap!), kalo nak tengok kat TV, spapa-sapa dah ada Samsung Smart Internet TV bolehlaa tengok kt TV, kalo macam aku yang masih pakai CRT lagi harapan laa T^T...Movie pulak dijangka keluar mungkin 2013, atau 2014.

Yang baju merah tu Nick Dorra, Rovio's head of animation tengah bagitau pasal projek animasi Angry Birds di Cannes.
Kalau korang rajin tengok YouTube, korang akan jumpa gak sikit-sikit short animation Angry Birds dari Rovio, tapi biasanya untuk tujuan promosi lah...Kalo tak penah tengok lagi, tengoklaa kat bawah ni!






Adakah korang excited?? :D


(sumber: www.guardian.co.uk ; www.youtube.com)


Ciao!


1 comment:

  1. Heheh...my nieces, 4 & 5 y/o sgt suka main angry bird. pantang nampak laptop je dorang nak main. Angry bird punya pasal, sampai merah-merah mata ngadap lappy pon dorang still tak nak tido. huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads