Ads

Tuesday, April 17, 2012

22 And Still Counting (Hopefully!)


Assalamualaikum, Hello!

Happy birthday to me,
Happy birthday to me,
Happy birthday to Ajamoppical,
Happy birthday to me!!

*note: tak salah nyanyi kat diri sendiri ;P*

Tanggal 17 April setiap tahun, maka bertambah lah lagi setahun usia aku ni. Dalam setahun, banyak pengalaman dah aku harungi. Eh, cam jiwang plak. But true! 2011 was not one of my best years, there were ups, but most of them were downs, but I managed to keep my head straight and stay positive. Keep my mind on the goals; short term and long term, both.

Nak pasang azam?

Takyah, aku dah pun nama Azam ahahaha...Ajam tu orang kampung aku biasa panggil ;)

Bukan taknak pasang azam, aku dah set goal dah siap-siap, maybe just nak push myself harder to get to that...tu je aku harap.

Aku bersyukur kepada Allah sebab masih beri aku peluang untuk bernafas, masih diberi kekuatan mental dan fizikal, aku tau hardship yang aku lalui adalah ujian dari-Nya nak tengok aku ingat ke tak Dia, aku bersyukur ke tak kat Dia. Even kalau nanti senang pun itu satu dugaan on a new level plak, nak uji aku ingat Dia tak dalam masa senang, betul tak?

So again, Happy Birthday to me.

Aku nak jadi lebih kuat.

Aku nak jadi lebih berjaya.

Aku nak jadi lebih berani.

Aku nak jadi lebih komited dalam perkara yang aku buat.

And paling penting, nak jadi hamba Allah yang takut kepada-Nya.


*pep talk*Azam, Happy 22nd Birthday, you might be busy today, but you will always know, today is your day ;)



Ciao!



4 comments:

  1. alamak...dah terlambat!!! hehe HAPPY BFDAY AZAM... semoga follower blog makin bertambah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha thanks! :D lambat takpe, it's the thought that counts :)

      Delete
  2. hepi belated bezday encik azam:D hikhik

    ReplyDelete

Terima Kasih Thank You! Tinggalkan sekali back link ke blog anda kalau ada okeh! :)

Your friends might like this too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads